Op de hoogte blijven?

Ontvang inspiratiemails en misschien tot binnenkort. 

Liefs Judith

5 tips voor verbindende emails: Schrijven als muziek

15 Apr 2019

Iedere zin, ieder woord dat we delen heeft zijn frequentie. Hoe hoger de trilling, hoe meer liefde je erin stopt. Hoe makkelijke het ook echt ontvangen wordt door de ander. Als ik een e-mail ontvang die me blij maakt, is dat altijd geschreven door iemand die bewust zijn woorden kiest. Afgestemd op liefdevolle gedachten.

 

 

Of ik ontvang e-mails waarin mensen kort en bondig iets geregeld willen hebben. Soms klinken die liefdevol, als een open dialoog. Gelijkwaardig en vol wederzijds respect. Andere keren omvatten deze een 'opdracht'. Hier schuilt een ingebeelde hiërarchie in. Het voelt wat koud. Ik betaal jou, dus jij doet wat ik wil. Deze vallen me op, want ze bevatten een geheel andere frequentie. En omdat ik niet werk voor het geld, komt deze vorm van communiceren wat onlogisch op me over. Het werkt niet bij mij. Het enige resultaat is dat ik de e-mail wat later behandel dan de voorgaande. Gewoon omdat ik er minder zin in heb.

 

Herken je dat ook in jouw mailbox? En jouw gevoel bij het lezen van berichtjes? Dat hoge

frequentie berichtjes veel leuker ontvangen zijn?

 

Schrijven is een uitgelezen kans om bewust jouw woorden, jouw gedachten te kiezen. Je ziet ze direct terug op het scherm en kunt bij het teruglezen direct voelen wat de frequentie is. En ik zou dit graag als tip meegeven. Het is zo'n interessant leerproces voor wie zijn frequentie wil verhogen. Voor wie als intentie heeft om liefde in de wereld te brengen. Kies jouw woorden zorgvuldig. Vanuit jouw hart. En laat ieder e-mailtje een cadeautje zijn voor de ander. 

 

'Soms staarde ik een uur naar de postkaart, voordat ik iets op papier kreeg'

 

In mijn middelbare schoolperiode kon ik er niks van. Ik blokkeerde volledig op het schrijven. Zo graag wilde ik een verjaardagskaart voor een vriendinnetje vullen met woorden uit mijn hart. Soms staarde ik een uur naar de postkaart, voordat ik iets op papier kreeg. En als ik het terug las, was ik niet tevreden. Waarom lukte het me niet een warme, welkom sfeer te creëren? Ik schreef vanuit mijn hoofd. Dat was het probleem. 

 

En nog steeds bak ik er niks van als ik vanuit mijn denken wil schrijven. Beide boeken die ik schreef waren een wonder. Hoe was het mogelijk? Ik die slecht was in spelling, grammatica.. In het aanvoelen van tekst... Ik had mezelf overtroffen. Meer dan dat eigenlijk.

De plek van waaruit ik nu schrijf heeft geen denken. Mijn hart is de toegangspoort. Mijn hoofd doet niet mee. Behalve voor het controleren van de punten en komma's.

 

Tijdens mijn verblijf in India hielp ik een getalenteerde jonge man met het opzetten van zijn tourbedrijf: www.streetwisevaranasi.com. Samen beantwoordden we de e-mails van potentiële klanten. Hij leerde schrijven in het Engels. En ik groeide verder in het afstemmen op de klant. Ik wilde dat ieder verzoek om informatie ook een klant van Rahul zou worden. En het lukte. Toch zeker bij 90%. 

 

5 tips voor het schrijven van verbindende e-mails


Hoe kwam dat? Hier zijn een paar regels die ik toepaste. En ik zou zeggen, ga er mee experimenteren.

 

1. Iedereen wil zich welkom voelen. Geef een ander dit gevoel in de woorden die je deelt. Zorg allereerst dat je deze persoon ook zelf in je hart kunt verwelkomen. Dan ben je oprecht. 

 

2. Wees nieuwsgierig naar de onderliggende toon van een e-mail of berichtje en leer de ander kennen. Wat deelt deze persoon? Angst of liefde? Is deze persoon onzeker of nieuwsgierig? Heeft deze persoon behoefte aan controle, macht of is deze open voor het leven en wat zich aandient? 

 

3. Reageer nooit op dezelfde lage frequentie. En als je dat toch doet, realiseer je dit dan. Je ontvangt wat je naar buiten brengt. Of wacht even met reageren totdat je dit met jouw liefdevolle intenties kunt doen. 

 

4. Schrijf vanuit je hart. Gewoon omdat je daar wilt zijn. Het is daar veel beter vertoeven dan in je hoofd. En ook de ontvanger van jouw bericht zal het voelen. Het geeft waarde aan de kwaliteit van jullie relatie. 

 

5. Blijf trouw aan jouw liefdevolle intenties. En geef zo de ander de kans om door jouw woorden heen  te proeven van de energie, de liefdesfrequentie die je deelt. 

 

Deze tips zijn niet alleen voor professionele e-mails. Juist in het dagelijkse contact met je dierbaren is het gemakkelijk in oude patronen te vervallen. Dus pas het toe. Altijd. En ik ben heel benieuwd hoe dat voor jou is. 

 

Wil je leren meer verbonden en oprecht te schrijven naar jouw klanten? Om direct al een mooie relatie op te bouwen? Neem dan zeker vrijblijvend contact met me op via lichtondernemen@gmail.com. Ik kijk graag met je mee. 

 

Love you,

 

Judith

 

Judith

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Samenwerken

categorieen

DATA

Please reload

Please reload

LICHT ONDERNEMEN

Ontvang inspiratiemails. En blijf op de hoogte :

​© JUDITH LAMBOO

BTW BE0678849649

ALGEMENE VOORWAARDEN