Op de hoogte blijven?

Ontvang inspiratiemails en misschien tot binnenkort. 

Liefs Judith

Stel: niemand heeft jouw hulp nodig. Zou je dan nog precies hetzelfde doen en willen?

28 Oct 2019

Terwijl ik de afwas deed, kwam deze vraag tot me: Stel, niemand heeft je hulp nodig. Zou je dan nog precies hetzelfde doen en willen? Vanuit Licht Ondernemen is het mijn Missie om lichtwerkers te begeleiden om hun talenten en inspiratie in de wereld neer te zetten. Stel, dat zij echt niet op mij zitten te wachten? Stel dat niemand mij nodig heeft. Ik voelde direct de waarde van deze vraag. Veel van mijn inspiratie komt via het stellen van vragen. Ogenschijnlijk eenvoudige en simpele vragen, maar met een diepgang die verder gaat dan we in eerste instantie zouden vermoeden. 

 

Hoe zou jij antwoorden op deze vraag?

 

Ga er niet te vluchtig overheen. Zeg niet zomaar op de automatische piloot: 'Precies hetzelfde als nu'! Ga eens wat dieper voelen. Neem er een stilte moment voor. Om deze vraag en jezelf hierin serieus te nemen. 

 

Als klein kind stelde ik al veel vragen. ik wilde alles weten en begrijpen. Niet altijd fijn voor mijn omgeving. 'Goh, Judith, stel niet van die stomme vragen!' En ook niet altijd fijn voor mezelf. Want door mijn vragen, ga ik vaak langzamer dan de meeste mensen om mij heen. Omdat er in een enkele stap al zoveel te ontdekken is. Nu weet en realiseer ik me dat dit juist mijn kracht is. Alles in vraag stellen! En dat doe ik ook tijdens de Licht Ondernemen Afstemmingssessies. Omdat we met deze vragen snel naar de kern gaan van wie je bent. 

Wat is jouw missie? Waarom doe je wat je doet?

 

     'Waar nodigt de inspiratie mij toe uit als ik mezelf toesta volledig te genieten?' 

 

Velen van ons lichtwerkers hebben het hulp-syndroom. We zijn graag nodig. Dat geeft ons bestaansrecht. Maar wat als je niet meer nodig bent? Dan valt de waarde van bevestiging weg. En dan blijf jij over. Enkel jijzelf. En dan kun je nog maar een enkele vraag stellen: Waar word ik blij van? Wat doe ik graag? Los van de vraag of een ander op jouw zit te wachten. Ga er vanuit dat dit niet zo is. Als jij niet doet wat je doet, dan doet een ander het wel. Jij bent vervangbaar. Jij bent niet 'nodig'. Daarom valt de zware verantwoordelijkheid weg. Daarom valt jouw werk als reden voor je bestaan ook weg. En wat overblijft is jijzelf. En als je enkel en alleen vanuit dit standpunt opnieuw de vraag zou stellen: Wat doe ik graag? Waar nodigt de inspiratie mij toe uit als ik mezelf toesta volledig te genieten in vreugde en vrijheid? Wat wil er dan door je heen gecreëerd worden? Terwijl jouw Licht in volle kleuren schijnt. Omdat jij doet wat je graag doet. En niet omdat je 'nodig' bent. 

 

Ik ben benieuwd hoe je hier voor jezelf op zou antwoorden. En deze vraag neem ik ook voor mezelf mee als een dierbaar geschenk: Wat als niemand je nodig heeft? Tja, dan zou ik nog steeds dit artikel hier schrijven. Zover ben ik.. 😉 En jij? 

 

Laat deze vraag een mooie kans zijn om even bij jezelf in te checken. En te ontdekken of je nog in lijn leeft met jouw diepere zielsmisske. Hoe eenvoudig deze ook moge zijn. En als je een 'ja' voelt., dan heeft dit zelfonderzoek enkel kracht kunnen bijgeven aan waar jij voor staat en gaat. 

 

Liefs Judith 

 

Wil je begeleiding om lichter te leven en ondernemen? En mee te bewegen met de inspiratie die door je heen wilt? Stuur me graag vrijblijvend een berichtje. 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Samenwerken

categorieen

DATA

Please reload

Please reload

LICHT ONDERNEMEN

Ontvang inspiratiemails. En blijf op de hoogte :

​© JUDITH LAMBOO

BTW BE0678849649

ALGEMENE VOORWAARDEN